Hélène Habets Consultancy

Van klacht naar kracht

 

Emotionele vrijheids technieken (EVT)


EVT is een techniek uit de energiepsychologie, onder meer bedoeld om emotionele overbelasting te verlichten en te helpen voorkomen. Het proces van loslaten – van vastzittende (negatieve) gedachten en emoties bijvoorbeeld, ook bij verliesverwerking - gaat met behulp van EVT aanzienlijk beter. Ook fysieke klachten kunnen met EVT worden behandeld. EVT kan verbazingwekkend snel verandering aanbrengen in hoe mensen zich voelen en de manier waarop zij zich gedragen. 


EVT helpt om:

Los te laten. Ook als het gaat om rouw en verlies (bijv. van gezondheid of werk).

Jezelf te bevrijden van overtuigingen die je tot nu toe hebben belemmerd om vrijuit te leven. Zoals de gedachte "Ik ben niet goed genoeg," of "Dat is toch niet voor mij weggelegd".

Jezelf te bevrijden van negatieve emoties/herinneringen aan traumatische ervaringen.

De impact van problemen aan te pakken die soms al jaren bewust of onbewust je leven beïnvloeden.

Stress of spanning die je ervaart in je dagelijks leven te verlichten of op te lossen, bijv. omdat je niet durft te vliegen, of omdat er in je leven dingen zijn gebeurd waar je nu nog last van hebt, zoals verlies van een ouder toen je klein was.

Stappen te zetten om eindelijk, en duurzaam, dingen te veranderen in je leven.


Weerstand tegen verandering

EVT kan verlichting bieden op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Het helpt om verstoringen in ons energiesysteem – als reactie op bepaalde (ingrijpende) gebeurtenissen in ons leven en onze gedachten daarover op te heffen en is een krachtig hulpmiddel om weerstand tegen verandering te helpen oplossen.


Weerstand is de reden waarom verandertrajecten – denk bijv. aan stoppen met roken of afvallen - vaak de mist ingaan. Het leren van effectieve technieken om deze weerstand los te laten is een van de meest krachtige vaardigheden die je je eigen kunt maken (Bob Doyle, “Follow your passion, find your power”).


Hoe werkt het en wat maakt EVT zo werkzaam?

Zijn effectiviteit dankt EVT aan de combinatie van werken met het lichaam (acupressuur) en het brein (NLP en imaginatie). Het ‘ontstoren’ doe je door met je vingers te kloppen op bepaalde meridiaan-punten op het lichaam, terwijl je als het ware het probleem activeert door het te benoemen. Kort gezegd: je turnt de negatieve energetische lading van iets wat pijnlijk en/of vervelend is in positieve zin om. Deze meridiaan-punten zijn bekend uit de acupunctuur.


EDP is denken en doen verenigd, wat meteen merkbaar resultaat geeft. Onze hersenen bestaan uit 100 miljard cellen, die ontelbare verbindingen met elkaar kunnen maken. EVT is een directe manier om niet langer gewenste verbindingen los te laten en nieuwe, gewenste verbindingen te maken. En dat voelt werkelijk anders.

 

Counseling  coaching


Bij counseling ligt de nadruk op het aanspreken van het zelf-oplossend vermogen van de cliënt. Dit heeft als voordeel dat de oplossingen die worden gevonden voor levensvragen zo dicht mogelijk bij de cliënt liggen en  zodoende ook beter ‘eigen’ gemaakt worden. Coaching wordt gebruikt om mensen in beweging richting het eerder vastgestelde doel te krijgen. Omdat coaching nogal actiegericht is, zitten hieraan vaak meer praktische opdrachten en oefeningen vast. De combinatie van counseling en coaching zoals ik die toepas is ideaal, omdat tijdens het counselingproces juist dit doel  helder wordt gemaakt.

Belangrijke aspecten voor de cliënt bij counseling zijn:

Het is objectief en respectvol

Er wordt actief naar hem of haar geluisterd

De counselor leeft zich in, in zijn of haar problematiek

Er wordt zelfkennis opgebouwd

Het zelf oplossend vermogen wordt aangesproken

Er wordt een veilige omgeving geboden

Er is wederzijds vertrouwen


Voor wie

Bij persoonlijke ontwikkeling

Wanneer je je vastgelopen of ‘burn-out’ voelt

Als je uit balans, of vaak gestrest, bent 

Wanneer je maar niet uit de sleur geraakt

Bij ingrijpende veranderingen in je leefsituatie of werk

Wanneer je maar niet in actie kunt komen

Bij wezenlijke levensvraagstukkenMijn aanpak is nuchter en praktisch. Naast gesprekken kan het zijn dat er gebruik wordt gemaakt van visualisaties, diverse spellen, teken- en schrijfopdrachten. Ook werk ik met emotionele vrijheids technieken (EVT).Wat houdt het begeleidingstraject praktisch in?

Het begeleidingstraject wordt voorafgegaan door een kennismakingsgesprek. Dit is altijd kosteloos.

Een sessie duurt 1,5 uur.

Vindt eens in de 2 weken plaats. Tussendoor wordt gewerkt aan thuis-opdrachten.

Ik werk met een combinatie van mindfulness, emotionele vrijheid technieken en creatieve therapie.

Kosten per sessie: voor particulieren € 75,-- inclusief BTW.
Het aantal sessies bepaal jij; afhankelijk van jouw loopbaanvraag en inkomen. Vergoeding is alleen mogelijk als je aanvullend verzekerd bent. Raadpleeg hiervoor je ziektekostenverzekeraar en vermeld daarbij dat het gaat om individuele counseling.

Kosten voor werkgevers: 80 €/u excl. BTW.

Mindfulness & Stressreductie| Creatieve Loopbaan Coaching  | Begeleiding bij baanverlies | Counseling & EVT | Ontwerpen | Contact

(c) 2103 Hélène Habets Consultancy

Klik Niet goed genoeg.pdf voor een voorbeeld-script: ”niet goed genoeg”.


klik EDP voor coaches.pdf voor informatie over mijn workshop: ”EPP voor coaches”


Klik Cursus Emotionele Vrijheid Technieken.pdf voor informatie over de cursus: ”Emotionele vrijheids technieken”.